A péterrévei Samu Mihály ÁI már négy hónapja a tornaórákon kineziterápiás eszközök segítségével korrekciós tornát alkalmaz, melyet a helyi önkormányzat 18.000 dináros hozzájárulásával szereztek be.


Az orvosi ellenőrzésekkel kiderült, hogy az elsősök 90%-a valamiféle deformitással rendelkezik, mint pl. a lúdtalp, a helytelen testtartás, vagy térd és csípő problémák.  Ezekkel a német és amerikai segédeszközökkel és mindennapos tornával lehetővé válik a testi deformitások eltávolítása.


A kineziterápiás eszközök beszerzését Božović Károly és Marjan Maćaš testnevelés tanárok kezdeményezték. Habár az új eszközök szeptemberben érkeztek meg az iskolába, a tanárok korrekciós tornát 2009 óta alkalmaznak. A Samu Mihály ÁI tornatermében tegnap nyílt órát tartottak, melyen a harmadik és negyedik osztályos diákok, akiknél lúdtalp és rossz testtartás figyelhető meg, a tanárok és testnevelők segítségével demonstrálták az innovatív segédeszközök gyakorlását és használatát.


A testnevelés órákon kívül szabadaktivitású tevékenységek is meg lettek határozva, melyeken a gyerekek szintén gyakorolnak. Božović elmondása szerint velük a szünidő alatt is foglalkoznak majd, hiszen a folytonosság nagy jelentőséggel bír a fejlődésben. Kiemelte, hogy a gyermekkorban kialakult deformitások funkcionális stádiumban vannak és, ha nem dolgoznak a javításán, az strukturális stádiumba fordulhat, amikor már ortopédiai segédeszközökre van szükség.


Forrás: TV Becej

  2018-01-04 08:58:14