Idén Tóthfaluban tartják a Jézus Barát Gyalogtúra elnevezésű gyermektábort, amelyet 2003 óta szerveznek meg. A rendezvény nagyon népszerű: míg az első táborba 15 gyerek jelentkezett, idén már 400-an jelezték részvételüket.


 


Több mint kétszáz gyerek gyűlt össze Tóthfaluban a Jézus Barát Gyalogtúrán. Sok gyereknek ez jelenti a nyaralást is.


 


A táborban tilos a mobiltelefon használata és a lakóknak követniük kell a napi programot. A szervezők gondoskodnak a jókedvről, a kikapcsolódásról és a barátkozásról.


 


Tóth Ugyonka Krisztina, csoportvezető: „Reggel az ébresztő után reggeli tornát tartunk, amit reggeli ima követ. Utána felkészülünk a túrára. Amikor visszaérünk, napi szinten más-más programok várnak bennünket.”


 


A tábor népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legtöbben évről-évre szívesen térnek vissza.


 


Vadnai Erika, Péterréve: „Mindenki egyenlő, nincsenek különbségek és így talán könnyebb megszokni a társaságot. Úgy jövünk ide, hogy örülünk annak, hogy együtt lehetünk. Minden évben újra és újra eljön mindenki, és ezáltal olyan barátokat is szerzünk, akikkel csak itt szoktunk találkozni. Szerintem ez ösztönzi az embereket, hogy visszatérjenek.”


 


A táborban nem csak a jókedvről, hanem a nevelésről is gondoskodnak. A szervezők szerint a résztvevők képezik a jövő generációját – ennek tudatában állítják össze a programot.


 


Balcsák Szilárd, főszervező: „A csoportvezetők, a szakácsnők, a munkatársak, mind-mind ingyen tevékenykednek a táborban. Az előkészítő munkák hosszadalmasak és az ingyenes szereteten alapszanak. Szerintem ezt a gyerekek is megérzik – itt mindenki ingyen szereti őket és nem haszonért jön ide.”


 


A tábort évente kétszer szervezik meg és összesen több mint 400 résztvevőre számítanak. A következő tábor július 30-tól augusztus 3-ig tart.


 


 

Forrás: Pannon RTV, Infó TV, Vajdasági RTV

  2017-08-01 22:51:36