A faluhonlapot 2012-ben alakította a Falunkért Ifjúsági Csoport, annak érdekében, hogy beszámolhassunk a településünket érintő hírekről és eseményekről.

Jelenleg településünk nem rendelkezik semmilyen önálló médiafelülettel a faluhonlapunkon kívül, ezért éreztük fontosnak annak idején, hogy létrehozzuk, majd pedig fenntartsuk a www.backopetrovoselo.com cím alatt elérhető oldalt.

Az utóbbi évek során több száz bejegyzést és beszámolót tettünk már közzé a honlapunkon, mindezt aktivistáink saját szabadidejükben, puszta elkötelezettségből a falunk iránt. Ezen munkánkat karolta fel a magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Így

2018-ban egyesületünk sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alap a magyar kultúráért és oktatásért – Vajdasági regionális pályázatán. Így a magyar közösség céljait szolgáló helyi jellegű média támogatására szánt forrásokból megújulhatott a falunk honlapja. Ezzel pedig biztosították a lehetőséget, hogy megújult köntösben tovább szolgálhassuk közösségünket és falunkat, Péterrévét.

Köszönjük a lehetőséget.

Szabó Attila, a Falunkért Ifjúsági Csoport elnöke