A péterrévei Iparosok Egyesülete az elmúlt szombaton, a helyi Iparosotthonban, nem mindennapi összejövetelt szervezett, azzal a céllal, hogy úgymond életre keltse, felpezsdítse Péterréve társadalmi életét.

Bár a nemhivatalos disznótor napja már rég elmúlt, Óbecse község legnagyobb falujának lakói kitalálták, hogy a naptárba bejegyzik saját disznótor-napjukat, és elmondásuk szerint azt szeretnék, ha ez hagyománnyá válna és az elkövetkező években tömegesebbé fejlődne.

Az iparosok mellett összegyűltek a falu más egyesületének tagjai, valamint a környék mezőgazdászai is. Péterrévén az év során több rendezvényt szoktak tartani, a helyiek azonban biztosak abban, hogy a barátkozásnak ez a formája, különleges helyet foglal majd el, mert ez az eredeti,őshonos esemény, az igazi falusi életet tükrözi.

A vajdasági ételek elkészítésére mintegy tíz kiváló szakember gyűrte fel az ingujját, segédeikkel együtt. Bár a disznótor még hajnalban elkezdődött,  a barátkozás, élő zene mellett, a késő esti órákig eltartott. Ezt a rendezvényt is a helyi önkormányzat, valamint számos szponzor támogatta.

Forrás: TV Becej