A péterrévei Dr. Kiss Imre Művelődési Kör február 15-én és 16-án hétvégi népzenei kurzust szervezett, ahol a tamburaoktatás volt a fő irányvonal, de emellett a résztvevők gyarapíthatták ismereteiket a hagyományok terén.

Az első nap délutánján tamburaoktatás folyt, és az est közös népdaltanulással ért véget. A felnövekvő muzsikus generációt Csasznyi Imre, Varga Gergely, és a Pendergő zenekar tagjai, azaz Csonka Balázs, Zombori Péter, Apró Kristóf, Hajagos Dávid , Gombis Dénes tanították.

A második nap is igen tartalmasnak bizonyult. Délelőtt tamburaoktatás folyt. Finom ebéd után a résztvevők figyelmesen hallgatták végig Varga Gergely ” Bevezetés a vajdasági magyar tamburazenébe” című előadását, majd két zenélés között, lazításként, Rab Irisz tartott játékos foglalkozást tanítványoknak és tanítóknak egyaránt.
Este,vacsora után, a kezdő – ,haladó -, és oktatóik közös örömzenéléssel kedveskedtek a szülőknek, majd táncház következett Resócki Rolland és Raffai Anikó vezetésével, amelyben a bácskai Tisza – menti táncok alaplépéseit lehetett elsajátítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A végén Csasznyi Magdolna, a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör hagyományápoló részlegének művészeti vezetője, emléklapot osztott ki minden résztvevőnek, és meghívta őket a nyári Tücsök Népzenei Táborba, amely július utolsó hetében kerül megrendezésre immár tizedik alkalommal.

Este még Csasznyi Imi, a Tisza tamburazenekar, és a Pendergő zenekar szórakoztatta azokat az embereket, akik egész évben munkájukkal segítik a művelődési kör rendezvényeit.

Ezt a tartalmas hétvégét a Csoóri Sándor alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.

Forrás: Dr. Kiss Imre Művelődési Kör