Az első Péterrévei Juhász Napok elnevezésű rendezvény a Péterrévei Kos Egyesület szervezésében a helyi önkormányzat, a péterrévei Helyi Közösség, valamint a Mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti tartományi titkárság támogatásával múlt szombaton került megrendezésre Péterrévén.


A Mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti tartományi titkárság pályázata által az egyesület 150.000 dinárt kapott e rendezvény megvalósítására, amihez a helyi önkormányzat 100.000 dinárral járult hozzá.


A program megnyitóján beszédet mondott Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági titkár, és községünk polgármestere, Dragan Tošić.


Ez a rendezvény a helyi termelőknek is lehetőséget kínált, hogy friss termékeiket értékesítsék, mint pl. kecskesajt, egyéb tejtermékek, édességek és más ínyencségek.


A legattraktívabb rész egyértelműen a juhok kiállítása volt. A látogatók közel 60 különböző fajú állatot tekinthettek meg 14 kiállítótól.


A program keretén belül birkapörkölt főzőversenyt is tartottak, melyben 10 csapat mérettette meg magát. A rendezvényt a Lole, a Dr. Kiss Imre és a Tiszamente KME fellépése tette még színesebbé.


Forrás: TV Becej

  2018-01-04 09:01:18