Péterréve lakosai pénteken, január 20-án ünnepelték meg a Magyar Kultúra Napját, az ottani könyvtárban.

 

 

Az ünnepi műsoron a fiatalok a közönségnek szavalatokkal, zeneművekkel és néptánccal mutatkoztak be.

 

 

A rendezvényen a helyieken kívül részt vettek a helyi önkormányzat képviselői, Kinka Erzsébet, a KKT elnökhelyettese, Stefaniga Csaba, a Községi Tanács művelődéssel, civil szervezetekkel és regionális együttműködéssel megbízott tagja, Pecze Magdolna, a péterrévei Október 8. Helyi közösség főtitkára, valamint Tallós Boglárka, az Óbecsei Népkönyvtár megbízott igazgatója.

 

 

A péterrévei könyvtár dolgozóinak elmondása szerint ez a kulturális intézmény az elmúlt néhány évben jelentős fejlődésen ment keresztül. Ma, a könyvek kikölcsönzésén kívül, egyre sűrűbben szerveznek különféle rendezvényeket is. A Magyar Kultúra Napjára a Samu Mihály Általános Iskolával és a Dr. Kiss Imre Művelődési Körrel közösen készítettek gazdag programot, mely méltón tükrözi kultúránk sokszínűségét.

 

 

A fellépők két héten keresztül szorgalmasan gyakoroltak, hogy lenyűgözzék a közönséget. Amíg várták, hogy a terem megteljen, örömmel meséltek nekünk az ünnepi műsorról.

 

 

A sikeres rendezvény után a fellépők, az ott dolgozók és a vendégek falatozás mellett folytatták a társalgást.

 

 

A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük. Ezen a napon, 1823-ban fejezte be Kölcsey Ferenc a himnuszt. Ez alkalomból ma 18 órától az Óbecsei Népkönyvtár központi épületében is ünnepi műsorra kerül sor.

 

 

 

(Óbecse TV)

  2017-01-24 22:33:49