Meštani Bačkog Petrovog Sela kroz akciju čišćenja plaže pokazali su primer zajedništva svih generacija sela. Naime, nakon što se Tisa povukla, na obali reke ostale su grane i smeće, koje je šezdesetak stanovnika pokupilo. Na radost mnogih meštana plaža je ponovo mesto okupljanja u vrelim letnjim danima.

Plažu su ranijih godina čistili i sređivali ribolovci iz Udruženja „Kečiga“, jer se godinama unazad upravo na ovom mestu održavaju čuveni ribolovački maratoni.

Akcija je organizovana pod pokroviteljstvom Udruženja zanatlija, a osim stanovnika pomogao je i gotovo celokupan nevladin sektor sela.

Teren za odbojku i splav dobili su prošle godine od Kancelarije za mlade opštine Bečej. Ovo je inače stecište mnogih ljubitelja prirode, koji se nisu libili da svojim trudom i radom daju doprinos tokom ove akcije.

Stanovnici Bačkog Petrovog Sela dan svog naseljenog mesta proslaviće 10. avgusta upravo ovde, na obali Tise. Akciju uređenja plaže podržala je i lokalna samouprava.

Na kraju treba dodati da je sakupljeni otpad odnet na dalje razvrstavanje sekundarnih sirovina, čime su meštani jasno stavili do znanja koliko im je stalo do očuvanja prirode.

Izvor: TV Bečej