Meštani Bačkog Petrovog Sela godinama unazad gotovo svakodnevno strahuju za svoju bezbednost. Tvrde da su izgubili poverenje u institucije, jer se, kažu, ne vidi kraj krađama i rešavanju problema koji im uskraćuju pravo na slobodu kretanja i normalan život.

Sa druge strane, u pisanom odgovoru koji smo dobili od Policijske uprave Novi Sad navodi se da policijski službenici brinu o bezbednosti meštana ovog sela 24 sata dnevno, a u zavisnosti od vrste poslova za koje su nadležni, angažuju se uniformisani ili policijski službenici u civilu.

Ipak, stanovnici kažu da su nezadovoljni radom policije, samim tim ni ne prijavljuju sve slučajeve krađa.

Otimanje imovine nije jedini problem koji muči meštane ovog sela. Grupa huligana i nasilnika im, kažu, svakodnevno preti, pa čak i fizički nasrće na njih. Nisu bezbedni ni na svojim radnim mestima.

Da nasilnicima i lopovima ništa nije sveto govori činjenica da su groblja na njihovoj svakodnevnoj meti.

U policiji tvrde da se svakog meseca sastaju sa predstavnicima Mesne zajednice Bačko Petrovo Selo, kako bi što adekvatnije rešili probleme u ovom naseljenom mestu. Sa druge strane, predsednik opštine Bečej kaže da se u rešavanje svega ovoga mora uključi kompletna lokalna zajednica.

U Policijskoj upravi Novi Sad kažu da je u toku 2019. na području Bačkog Petrovog Sela evidentirano je ukupno 85 krivičnih dela.

Od 19 krivičnih dela krađa, rasvetljeno je 11. Evidentirano je 31 krivično delo teška krađa, a rasvetljena su 24 slučaja. Od ukupno 11 osumnjičenih za krivična dela krađa, njih šestoro su maloletna lica, a od 13 osumnjičenih za teške krađe, maloletna su četvorica.

Izvor: TV Bečej