Nem lesz az enyészeté a péterrévei Kiszárda elhanyagolt szecessziós épülete, az óbecsei önkormányzat hamarosan közbeszerzési pályázatot írhat ki a felújításra.

Az 1908/1909-es tanévben átadott épület rendeltetésének megváltoztatásáról ma szavazott a Községi Képviselő-testület. A döntés értelmében a felújítás után multifunkcionális központtá válhat az eddig óvodaként és iskolaként nyilván tartott patinás épület, amelyben egy iskola- és helytörténeti múzeum, egy a civil szervezeteknek otthont adó részleg, valamint korrepetálására alkalmas helyiség is lesz.

Kinka Erzsébet, alelnök, Községi Képviselő-testület, Óbecse: „Péterréveiként tudom, hogy mindannyiunknak Péterrévén mit jelent ez az épület és mennyire ragaszkodunk hozzá. Ez az egyedüli szecessziós épület, amely mindannyiunkat köt ahhoz, hogy az elkövetkező időszak meghozza ennek a gyümölcsét, és nemsokára a Kiszárda teljes fényében állhat Péterrévén mindannyiunk örömére. Most már ez egy olyan mederben van, hogy szerintem megállíthatatlan, mint ahogy a péterrévei vízmezőnek a visszahozása a faluba. Most már az is megállíthatatlan folyamat, mert a vízmező megépült, most már csak a hálózatot kell kiépíteni, és akkor Péterréve egy nagy mérföldkövet tudott lépni az elmúlt időszakban.”

Forrás: Pannon RTV