Óbecse község is csatlakozott a „Posadi svoj hlad” elnevezésű, nagy nemzetközi ökológiai akcióhoz, amit a közösségi oldalakon kezdeményeztek, és amit számos helybeli polgár támogatott. Április 9-én Szerbia-szerte, 30.000 facsemetét osztottak szét, melyeknek beszerzését azok a társadalmilag felelős vállalatok biztosították, amelyek szeretnék zöldebbé tenni környezetünket, és amelyeknek fontos a polgárok egészsége. Óbecse község 100 facsemetét kapott erre a célra.

Óbecse község Ifjúsági Irodáján keresztül a „Posadi svoj hlad” projektumhoz csatlakoztak a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport tagjai is, akik a munkaakció során, 50 kőrisfát ültettek el a helyi Vásártéren.

A faültetési akció résztvevői fontosnak tartják az élhetőbb, zöldebb, és egészségesebb környezetet, ezért nagy örömmel vettek részt a falut megszépítő akcióban.

A „Posadi svoj hlad” elnevezésű projektum nem csupán egy nemzetközi környezetvédelmi akció, amely a klímaváltozás elleni küzdelemre irányul, hanem egészségügyi szerepe van, hiszen minden fa egy sajátságos zöld „lélegeztetőgép”. A tavaszi és az őszi fásítási akció után, melynek keretében 60.000 ültetvényt osztanak szét, a terv az, hogy az elkövetkező években a településeken 300.000 facsemete kerül majd kiosztásra, annak érdekében, hogy egészséges és élhető környezetet teremtsünk mindannyiunk számára.