U najvećem potiskom selu se uveliko pripremaju za organizaciju tradicionalne, devete u kontinuitetu, manifestacije „Dan sela“, koja će se održati naredne subote, 14. avgusta, u hladovini višedecenijskih topola kraj plaže „Kišmol“ na Tisi. Organizator Mesna zajednica Bačko Petrovo Selo najavljuje bogat i sadržajan program, te veruju da će svako pronaći nešto za sebe.

– Da nije bilo lanjske pauze zbog epidemiološke situacije, sada bismo obeležili prvi jubilej. Prvih pet manifestacija održali smo u centru sela, a onda smo se preselili na ovu lokaciju i uvideli da je to „pun pogodak“ u tropskim avgustovskim danima. I promena kulinarskog takmičenja se pokazala ispravnim. Umesto pilećeg, sada se vešti kulinari dokazuju u pripremanju ovčijeg paprikaša, što je razumljivo kada se zna da u našem selu ima dosta ovčara. Prijavljivanje za kulinarsko takmičenje je do srede, 11. avgusta, lično u Mesnoj zajednici ili telefonskim putem na brojeve: 021/6903036 ili 064/8959201. Kotizacija iznosi 3.000 dinara, a ekipa dobija četiri kilograma mesa, sto sa dve klupe, kuvar kecelju, majicu… Vatra se potpaljuje u osam sati ujutru. Mesna zajednica, kao svake godine, priprema jelo za sve posetioce. Porcija nadaleko čuvenog „birka paprikaša“ iznosi 300, a pasulja 200 dinara, saznali smo od sekretarke MZ Bačko Petrovo Selo Magdolne Pece.

Za najmlađe će biti organizovane razne dečije kreativne radionice, koje startuju u 10 sati, a odrasli će imati priliku da se, posle zajedničkog ručka oko 13 sati, nadmeću na sportsko-rekreativnom poligonu u nadvlačenju konopca, skaknju s nogama u džaku… Od 16 sati počinje prigodan zabavni program u kom će nastupiti kulturno-umetnička društva iz sela, a uveče će goste zabavljati živa muzika i DJ.

Organizatori ovom prilikom pozivaju ne samo suseljane, nego i komšije iz okolnih naselja, kao i meštane koji su se odselili iz Bačkog Petrovog Sela da dođu i provedu prijatne trenutke uz reku, dobro jelo, piće i uvek gostoljubive domaćine.

Izvor: TV Becej / MojBecej